"Runoilijan testamentti", näytelmä runoilija Heinrich Heinesta. Sisältää aiemmin suomentamatonta aineistoa.
TervetuloaTeatteri PesäEsitystoimintaYhteystietoja / palaute
Tilattavat esitykset kaudella 2021

Olet sivuilla:
264323 kävijä.

.
Uuden vuoden vaihtumiseen on 102 päivää.

1. G.E. Lessing ja Heinrich Heine

Lessing-trilogia: 1. Faust-fragmentit, 2. Lessingin latteimmat laulut, 3. Laokoon-selvitys: aiemmin suomentamattomia ensiesityksiä

Christian Johann Heinrich Heine, alkujaan Chaim Harry Heine syntyi juutalaiseen perheeseen Düsseldorfissa 1797. Hän on yksi rakastetuimmista runoilijoista saksalaisessa maailmassa. Heine asui useita vuosia Pariisissa, mistä moni saksalainen ei oikein pitänyt.

Heine meni naimisiin yksinkertaisen ranskalaisen maalaistytön kanssa. Heine itse kuoli epäselvissä olosuhteissa todennäköisesti lyijymyrkytykseen, jota epäillään murhaksi. Heinen elämän sotkuista ja epäselvyyksistä huolimatta hänen tuotannostaan välittyy hyvin monipuolinen ja rikas kuva runoilijan omasta aikakaudesta. Heinella oli kyky tajuta aikansa olosuhteita selvänäköisemmin kuin muut aikalaisensa. (Ks. Keski-Uusimaa, 3.3.2006.)

Teatteri Pesä keskittyy lähinnä runoilijan viimeisiin vuosiin. Mikäli haluat, että esitämme näytelmän, ota meihin yhteyttä, niin neuvottelemme sopivasta korvauksesta. Voit toki myös soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Sivusto perustettu 11.5.2007.
© Copyright Jari Okkola - Järvenpää / Finland
( Sivuston käyttöehdot )